загрузка...
загрузка...
На головну

Оформлення зошити учня

Лисиця бачить, що їй не вдалася її хитрість. Довелося лисиці відпустити Червону Шапочку. Червона Шапочка пригостила лисицю пиріжками і пішла далі. Шлях вільний. І ось Червона Шапочка бачить будинок бабусі. Для бабусі пиріжки цілі. Червона Шапочка зберегла їх.

Червона Шапочка пішла далі. Раптом несподівано вибігає назустріч вовк і каже: «Червона Шапочка, я тебе з'їм!» Червона Шапочка злякалася, заплакала, що ж буде з її хворою бабусею.

Наш ліс чар. Шлях вільний. Червона Шапочка може йти далі. А поки Червона Шапочка йде через ліс, ми трошки відпочинемо.

А Червону Шапочку треба поспішати. Щоб зняти чари ліс, треба вирішити задачу.

X. Робота з геометричним матеріалом.

Перевірка.

У: Молодці, хлопці. Добре ви впоралися із завданням. Яблуня дає вам яблучко, яке вкаже шлях до хатинки Баби - Яги.

ІX. Робота з підручником (біля дошки).слайд 17

У: Відкрийте підручник на стор.207 №35

- Потрібно вирішити приклади по діям.

Спочатку де виконуємо дію?

Д: В дужках.

У: Вірно. Приступайте вирішувати.

(Запис у зошити і біля дошки)

слайд 17(Хатинка)

У .: Для того щоб, хатинка повернулася до нас передом, а до лісу задом, потрібно дізнатися:

З яких геометричних фігур складається хата Баби - Яги?

У .: Скільки прямокутників? Давайте порахуємо

Д: 9

У .: Скільки трикутників?

Д: 19

У .: Покажіть!

У: Молодці, ви дуже уважні!

слайд 19

У: Молодці, хлопці! Ви допомогли Маші врятувати братика. Маша дякує вам за допомогу

У .: А нам пора повернутися в клас. Дорога назад у нас короткий.

Відкинемося на спинку стільця і закриємо очі. Уявіть, що ви вдихаєте аромат квітки .... Ніжний аромат квітки. А тепер вважаємо пелюстки квітки двійками до 20. (2,4,6,8,10,12,14,16,18,20). Відкрили очі. Ось ми і знову в класі!

XІ. Підсумок уроку. Виставляння оцінок.

У: Які труднощі виникали на вашому шляху?

-Що Ми сьогодні робили на уроці?

(Відповіді дітей)

-Молодци, Хлопці! Маша дуже задоволена вами, і я рада за вас, хлопці.

http://www.osinka.ru/Sewing/Techniques/Guide/09_04/

Відрийте підручник на сторінці 34. Вирішимо задачу під номером 3. Прочитайте задачу про себе. ..., Прочитай завдання вголос. Що відомо в задачі? (Коли в сумку з капустою додали ще качан масою 3 кг, в сумці стало 12 кг капусти)

Що питається в задачі? (Скільки кг капусти було в сумці до того як поклали цей качан)

Щоб відповісти на питання завдання, що потрібно знати? (Скільки додали і скільки стало кг)

Що з цього відомо? (Усе)

Ми зможемо відповісти на питання завдання? (Та)

Яким дією? (Відніманням)

Складемо коротку запис. ..., Виходь вирішувати задачу. Які виділимо головні слова? (Було, додали, стало) \

Було -?

Додали - 3 кг

Стало - 12 кг

12 - 3 = 9 (кг)

Відповідь: 9 кілограмів капусти було.

Руки догори піднімаємо

Руки догори піднімаємо,

А потім їх відпускаємо.

А потім їх розгорнемо

І до себе скоріше пригорнемо.

А потім швидше, швидше

Ляскай, ляскай веселіше.

Вовк подумав-подумав і вирішив: «Якщо виконаєш моє завдання, то відпущу тебе, а якщо ні - то з'їм».

Виконаємо завдання під № 4 усно. ..., Прочитай завдання. Яке завдання можна скласти до 1 короткої записи? (У тарілці лежало кілька цукерок. Після того як Маша з'їла 6 цукерок, в тарілці залишилося 8 цукерок. Скільки цукерок лежало в тарілці?) Як будемо вирішувати завдання?

Яке завдання можна скласти по 2 короткої записи? (В їдальні було 11 кг картоплі. Після обіду залишилося 8 кг картоплі. Скільки кг картоплі з'їли в обід?) Як будемо вирішувати таке завдання?

Ми впоралися з цим завданням, і вовк відпустив Червону Шапочку.

Вона пригостила вовка пиріжками і пішла далі. Йде, вона йде, а на шляху у неї знову перешкода. Це хитра лисиця. Вона хоче з'їсти дівчинку. Лисиця хитра і ось що вона придумала: «У мене є завдання, якщо вирішиш його, то пропущу тебе, а якщо ні - то повернешся».

Виконаємо завдання № 5 в зошиті. 1 варіант робить перший рядок, 2 варіант 2 рядок.

9 + 2 - 6 = 5

9 + 3 - 6 = 6

16 - 6 + 1 = 11

16 - 7 + 1 = 10

8 + 6 = 14

80 + 6 = 86

9 + 8 = 17

90 + 8 = 98

1 варіант назвіть всі приклади, в порядку убування відповідей. У якому прикладі найбільше число вийшло у відповіді?

2 варіант називає приклади в порядку зростання відповідей.

Але, виявляється ці пиріжки не прості, а чарівні. З'ївши їх, бабуся одужає, але це відбудеться лише в тому випадку, якщо ви вірно виконайте останнє завдання.

Увага на екран. Одна людина робить у дошки, інші в зошити.

45 см * 4 дм 5 см

36 см * 4 дм

1 дм * 100 мм

24 мм * 3 см

60 мм * 60 см

10 мм * 1 см

       
 4. Підведення підсумків  Завдання виконано, бабуся одужала. Ми допомогли Червону Шапочку, зробили добру справу. А заодно і повторили все, чому навчилися за останні уроки. - У цієї казки щасливий кінець, але в цьому і ваша заслуга. Казка закінчилася і урок теж.  

V. Актуалізація знань. «-- попередня | наступна --» РОСІЙСЬКА ЦЕРКВА В ПЕРШІЙ ПОЛОВИНІ XVI СТОЛІТТЯ
загрузка...
© om.net.ua