загрузка...
загрузка...
На головну

ЧЕТВЕРТА ПРОХАННЯ МОЛИТВИ ГОСПОДНЬОЇ

КОНСПЕКТ 5

Істина повинна діяти!

«Блага вість царства це не свобода від труднощів, страждань і втрат. Ця звістка про Спасителя, який прийшов, врятувати мене від мене самого. Його порятунок виробляє зміну, яка фундаментально змінює моє ставлення до цих неминучим реаліям. Визволитель перетворює бунтарів в учнів, дурнів у смиренних слухачів ». Paul Tripp.

четверте прохання молитви Господньої звучить так: «Хліб наш насущний дай нам днесь».

Під ім'ям насущного хліба тут мається на увазі хліб (їжа і не тільки), необхідний для нашого існування на землі.

А слово днесь (тобто нині або на сей день, на сьогодні) Вселяє нам, щоб ми не вважали за потрібне надмірно про майбутнє і просили у Бога тільки необхідної для нас їжі та одягу. Причому просили на нетривалий період часу, так як:

- Невідомо, чи продовжиться далі наше життя;

- Зайва турбота про майбутнє може відволікати нас від служіння Богу.

Сам Ісус Христос каже про те, щоб віруючі в Нього, не дбали надмірно про майбутнє: «Не журіться про завтрашній день, бо завтра за себе буде сам піклуватися про своє: досить для кожного дня своєї турботи» (Мф. 6, 34). Чи не майте надмірного піклування про завтрашній день, так як завтрашній день сам приносить нові турботи. Як тільки він наступає, негайно людині необхідно подбати про потрібної для нього їжі і одязі.

Турбота про необхідному з'єднана з неприємностями не тільки для бідних, але й для багатих, тому вона називається «злобою» дня. Церковнослов'янською «Кожний день має досить своєї турботи» звучить «Тяжіє дневи злість його».

Але Христос говорить: «Батько ваш небесний знає, що того вам потрібно все це»(Мф. 6, 32), тобто в їжі і одязі. Тут Господь застерігає нас від зайвої дбайливості, навіть про те, що необхідно для нас. Він вчить нас покладати надію на Бога, який знає, що ми маємо потребу в їжі і одязі.

_______________________________________________________________________

Що це означає? «-- попередня | наступна --» духовний хліб
загрузка...
© om.net.ua